Ga naar de inhoud

Smudges

 • door
Kruiden voor smudges heksig wendy de rooy

Wat zijn smudges? waar zijn ze van gemaakt en hoe gebruik je ze.

Een smudge is een strak samen gebonden bundel met wel ruikende kruiden. De samenstelling van zo’n smudge kan per persoon of per gebeurtenis verschillend zijn. Door de eeuwen, culturen en generaties heen, zie je in bijna alle culturen en overtuigingen het branden van kruiden terug voor o.a. zuivering. Of het nu een smudge is of wierook het doel en de intentie is hetzelfde.

De samenstelling van een smudge.

De samenstelling van smudges verschilt per maker, zelf gebruik ik kruiden,die ik in het wild oogst. Je kiest de kruiden die je nodig denkt te hebben en bundelt deze met een katoenen draad.

 • In meeste gevallen zit er Salie en Bijvoet in (voor de zuiverende werking).
 • Lavendel (geluk, rustige slaap, vrede, lang leven, zuivering, bescherming in het bijzonder van kinderen, liefde).
 • duizendblad (helend, versterkt krachten, divinatie, verdrijft negatieve vibraties).
 • Ceder(werkt verwarmend en troostend bij moeilijke levensomstandigheden).
 • rozemarijn (genezing, vergroot de mentale krachten, rustige slaap, verdrijf negatieve vibraties en depressie, verdrijft nachtmerries, passie, liefde).
 • Sint janskruid ( liefdesdivanatie, beschermingmoeder en kind, geluk, sterkte, liefde en vruchtbaarheid, kracht, gezondheid).
 • Klaver (Succes, liefde, trouw, verdrijft negatieve vibraties, geld en rijkdom, bescherming).
 • Distel (actief tegen vijandige gedachten of daden).
 • IJzerhard (profetisch, maakt van vijanden vrienden. Zuivering, bewaart jeugdigheid, bescherming, liefde en versterk betoveringen).
 • Tijm (zuivering, profetische dromen, moed, vergroot de psychische krachten, liefde en liefdesdivanatie).
 • Kamille (affectie en liefde, rustige slaap, rijkdom. Sprenkel een aftreksel van kamille rond het huis om heksen, vloeken en spreuken te verwijderen. Verbranden van kamille doe je om welvaart te krijgen, goede zakken te doen).
 • Roos (geluk, vergroot psychische krachten, bescherming, genezing, liefde en liefdesdivanatie, betovering, liefde).
 • Oregano (Liefde, bescherming, verdrijft negatieve vibraties, genezing , geluk, gezondheid. Gebruikt als bescherming van slechte en vreemde invloeden in de woon- en slaapkamer. Leeg hier en daar een zakje met gedroogde oregano).

Hoe gebruik je een smudge.

Een smudge gebruik je om de rook van de kruiden door je huis / ruimte te verspreiden, Dit kan je doen door rond te lopen met je brandende of eigenlijk meer een smeulende stick in een schaaltje of door boven een schaal de rook van je schroeiende stick met een veer of vleugel te verspreiden.

Waarom doe je dit? De samenstelling van je smudge is een verzameling van verschillende krachten en kwaliteiten, door deze in je ruimte of zelfs om een persoon heen te verspreiden, activeer je deze krachten en zuiver en bescherm je je huis. Bijvoorbeeld: na vervelend bezoek of wanneer je een nieuw of oud huis betrekt en je de energie van de vorige bewoners uit je woning wil verwijderen. Of bijvoorbeeld met een smudge van salie, lavendel en ceder om je eigen energie tot rust te brengen.

Wanneer is het voldoende?

Het is vooral niet de bedoeling om je hele huis blauw te laten staan van de rook, de rook trekt nadat je de smudge uitgemaakt hebt zeker nog verder door het huis. Dus niet te veel en je kan het natuurlijk regelmatig herhalen.

Hoe doof je een smudge na gebruik?

Eigenlijk het zelfde als hoe je een sigaar dooft, je legt de smudge in het schaaltje en laat haar uitgaan of je drukt de smeulende kant in korte kloppende bewegingen in het schaaltje tot dat er geen rook meer vanaf komt. Doven door de smudge in zand te drukken kan natuurlijk ook.

In de Winkel vind je allerlei soorten smudges, in verschillende maten. Kijk welke samenstelling het beste bij jouw past.

veel smudge plezier,

Wendy

volg mij op facebook en instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *